MEDZIBROD. Zemiaky, cibuľa, cesnak, koreniny a najmä bylinka, ktorá má výraznú chuť - metka. Žiadna múka a ani vajcia. To je podľa slov Viery Smolovej, z miestnej Jednoty Slovenska, recept na pravú medzibrodskú haruľu. Dnes, krátko pred obedom tam odštartovali už desiaty ročník v pečení práve tejto pochúťky. „Do Haruľovej show 2011 sa prihlásilo 13 družstiev, pričom aspoň jeden jeho člen musí mať nejakú spätosť s našou obcou,“ povedal Tomáš Pohorelec, organizátor podujatia. Okrem samotnej súťaže, ktorá sa tento rok nesie v znamení bitky o haruľu desaťročia, môžu záujemcovia navštíviť aj „Sieň slávy haruľovej show.“ Sú v nej inštalované fotografie z predchádzajúcich ročníkov a zemiakové výtvory detí tamojšej materskej školy. Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 17. hodinu. Súčasťou tohto divácky atraktívneho podujatia je sprievodný program: vystúpenia folklórneho súboru Dratvárik, Ľudovej hudby Maťa Kováča, folklórneho súboru Poničan a ďalšie.
Tomuto družstvu pri práci aj spievali.
Družstvo s netypickým názvom "Prírodný úkaz".
Haruľu si môžete aj kúpiť. Toto je stánok tamojšej Jednoty dôchodcov Slovenska.
Aktuálna výstava, ktorá pripomína nadchádzajúcu jeseň.
V zasadačke kultúrneho domu je nainštalovaná výstava fotografií z uplynulých ročníkov a "dielka" detí ako inak, zo zemiakov.
Autor: (DU), foto ZK